Vendéglátós szervezet: Felelőtlenség úgy kinyitni a teraszokat, hogy a dolgozók nincsenek beoltva

2021. április 18. – 10:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács László szerint a jövő hét végére mindenhol biztonságosan újra lehet nyitni a teraszokat, és ha jó idő lesz, nagy forgalom várható a vendéglátóhelyeken.

Kovács László az M1 vasárnapi műsorában az MTI híre szerint örvendetesnek nevezte, hogy 3,5 millió beoltott után újranyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai és a teraszdíjat is elengedi a kormány. Pillanatnyilag 3 millió 252 ezer embert oltottak be az első adaggal Magyarországon, így a jövő héten jöhet az újabb lazítás.

A mintegy féléves leállás után most az árukészlet leltárazása, selejtezése, újratöltése, a személyzeti létszám feltöltése és egy alapos takarítás, fertőtlenítés a vendéglátósok feladata. A zárás alatt az átlagos forgalom nem volt magasabb 15-20 százaléknál. Csak az ételkiszállítás tartotta életben a szektort, de sokan, főleg vidéken nem tudtak ezzel élni, nem volt értelme nyitva tartaniuk. Akik a nehézségek ellenére is megtartották dolgozóik jó részét, most helyzeti előnyük van.

Fontosnak nevezte, hogy a vendéglátósok rábeszéljék dolgozóikat a koronavírus elleni oltásra. Kovács László szerint több szempontból is felelőtlenség úgy kinyitni, hogy a dolgozók nincsenek beoltva. Ha valaki beviszi a fertőzést, azt a kollégái és a vendégek is elkaphatják, és akár karantén alá is kerülhet a személyzet, ami a működést veszélyeztetheti. Egy ilyen helyzet ráadásul a vendégekben is bizalmatlanságot kelthet.

Az ipartestületi elnök reménykedik, hogy az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok után a vendéglátásban és a turizmusban dolgozók is előnyt élvezhetnek majd az oltásnál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől