Egy egyéves gyerek is volt az autóban, amikor a rendőrök rajtaütöttek egy drogügylet szereplőin

2021. április 18. – 09:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy egyéves gyereket is találtak a rendőrök Budapesten egy autóban, amikor egy kábítószerügylet résztvevőin ütöttek rajta. A Police.hu-n olvasható beszámoló szerint egy ideje már zajlott a felderítés, amikor 2021. április 15-én a rendőrök szeme láttára ütötte nyélbe az üzletet eladó és vevő a XX. kerületi Torontál utcában.

A felderítők kirajzottak autóikból és meglepték az üzletfeleket. A sofőr először tolatni kezdett, majd kövér gázt adva elszáguldott. A vevő a mozgó kocsiból ugrott ki, de mire a 31 éves dunaharaszti férfi feltápászkodott, a rendőrök már meg is bilincselték. Őt és autójában várakozó 29 éves élettársát is előállították, miközben gondoskodtak a járműben talált alig több, mint egy éves kisfiúról.

A férfi zsebében, majd lakásukon több tasakba porciózott kábítószergyanús anyagot, digitális mérleget, dohányőrlőket foglaltak le. Mindkettejük drogtesztje pozitív lett.

A helyszínről elmenekült férfit nem sokkal később szintén sikerült elfogni, a pár kihallgatásakor már ő is bilincsben nézte, hogy a rendőrök átkutatták a lakását. L. Norbertnél 12 adagot találtak egy zokniba rejtve, lakásán további 228 gramm zöld növényi törmelék, valamint azzal szennyezett edények kerültek elő. Az előzetes vegyész-szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag delta-9-THC-t tartalmaz, így kábítószernek minősül.

A gyanú szerint a pár hosszú hónapok óta volt ügyfele a férfiek, az eltelt idő alatt közel 1,3 millió forintot költöttek drogra. Mindketten fogyasztónak mondják magukat, de a férfi ismerőseinek is tovább szokott passzolni készletéből.

A nő ellen kábítószer birtoklása, párja ellen kábítószer-kereskedelem vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. L. Norbert panaszt tett a gyanúsítás ellen, a vallomástételt megtagadta. Az őrizetbe vett férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, és kezdeményezték letartóztatását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!