Hvg: Újabb jelentős állami vagyon került alapítványi tulajdonba

2021. április 17. – 13:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Létrejött a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány, amelynek a létrehozásáról szóló 2020-as törvény szerint a célja, hogy „a közép-európai régió egyes műemléki vagy műemléki védelemben nem részesülő, de kulturális, történelmi, művészeti, építészeti értékkel rendelkező és magyar vonatkozású történelmi, kulturális öröksége, művészeti gyökere, múltja, hagyománya szempontjából jelentőséggel bíró” épületeket megóvja, felújítsa, fenntartsa.

A Hvg.hu cikke szerint az alapítvány „vagyona a MANEVI Zrt. 100 darab és a Comitatus-Energia Beruházási Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. 8700 darab törzsrészvénye lett”. A portál azt írja, hogy a nyilvántartásba vételi határozata szerint „az alapítványnak a két cég formájában juttatott vagyon értéke 15,8 milliárd forint”.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Magyar Levente, a KKM parlamenti államtitkára. A Hvg cikke szerint jelentős állami vagyonelemek kerültek az alapítvány tulajdonába, például egy 9 millió euróért vásárolt szlovéniai wellnesskomplexum is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!