Olaszországból hozták haza a zuglói emberrablás utolsó gyanúsítottját

2021. április 16. – 08:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogták azt az összesen hat embert, akiket azzal gyanúsítanak a fővárosi nyomozók, hogy tavaly nyáron elraboltak és összevertek egy vállalkozót, akinek szabadon bocsátásáért 20 millió forintot követeltek, írja a police.hu.

Az emberrabló bandából négy férfit már korábban őrizetbe vettek, az utolsó két gyanúsított egyikét márciusban fogták el, míg a banda utolsó tagját Olaszországból hozták haza a rendőrök.

Ahogy arról írtunk, még 2020 nyarán jelent meg B. György társaival egy 44 éves férfi XIV. kerületi otthonánál, ahol a férfit megverték, majd egy autó hátsó ülésére tuszkolták, és egy műhelybe vitték, ahol – hogy ne tudjon elmenekülni – eltörték a lábát. Ezután vascsővel és baseballütővel többször is megütötték, ettől eltört a kulcscsontja, az arccsontja, és testén számos zúzódás is keletkezett.

A férfi szabadon engedéséért 20 millió forintot követeltek, de az életveszélyes bántalmazás és a fenyegetések ellenére sem kaptak pénzt, így másnap elengedték a férfit. Az áldozat először azt mondta, motorbalesete volt, végül bevallotta a rendőrségen, hogy elrabolták.

Az ügyben gyanúsított hat férfiból hármat a rendőrök fogtak el, a 43 éves M. Brendon magát adta fel. Az ötödik tagot március 19-én fogták el a rendőrök, a banda utolsó tagját pedig április 14-én éjszaka hozták Budapestre, miután az európai elfogatóparancs kiadását követően az olasz hatóságok elfogták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!