Felújítják a Nagyvillám sípályát, e-bicikli-kölcsönző is lesz a Pilisben

2021. április 15. – 10:28

frissítve

Felújítják a Nagyvillám sípályát, e-bicikli-kölcsönző is lesz a Pilisben
Kilátás a Dunakanyarra a dobogókői kilátóteraszról. Fotó: Lehotka László / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

3 milliárd forintos turisztikai fejlesztésre készül a Pilisi Parkerdő a Pilisben és a Visegrádi-hegységben. Az MTI beszámolója szerint 2022 végig több fronton is megújulnak az ország leglátogatottabb kirándulóhelyei és turisztikai célpontjai.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával megvalósuló projektben:

  • Felújítják a kerékpározásra alkalmas erdei utakat 75 kilométer hosszúságban
  • 100 elektromos biciklivel kiterjedt kerékpárkölcsönző-hálózat és egy hegyi kerékpározásra alkalmas pálya is kiépül
  • A Mogyoró-hegyen található Nagyvillám sípályánál egy víztározót és egy ahhoz tartozó szivattyúházat alakítanak ki, amely folyamatosan biztosítja a hó előállításához szükséges vízmennyiséget. A pálya mellett kétszintes fogadóépület épül.
  • A Mogyoró-hegyen, a 11.-es főút és a Fellegvár közötti útról is jól látható helyszínen tematikus játszóteret hoznak létre.
  • a terülten 9 parkolóponton, összesen 335 személygépkocsi parkolása válik lehetővé, a sípálya mellett pedig 10 busz megállására alkalmas területet alakítanak ki.

A Pilisi Parkerdő az ország egyetlen parkerdőgazdasága, 65 ezer hektárt kezel Pest és Komárom-Esztergom megyében a Gerecse, a Pilis, a Visegrádi és a Budai-hegység, a Gödöllői-dombság, valamint a Csepeli-síkság területén. Területét évente 30 millió látogató keresi fel. A beruházással érintett területen az éves látogatószám már a járvány előtt is elértt a 25 millió, és tavaly tovább növekedett.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!