A Bakonyban 33 centis hóréteg is összejött

2021. április 14. – 05:44

frissítve

A Bakonyban 33 centis hóréteg is összejött
Havazás a Bakonyban – Fotó: Bogyobam (Zirc) / Időkép

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden sokfelé gondot okozott az áprilisi tél, a Bakonyban tizenhárom munkagéppel takarították az utakat. Az Időkép észlelői Zircen 29 centis, Tésen 24 centis hóvastagságot mértek. Behavazódott a Kékestető, Pécs, Komárom-Esztergom megye egy része és a Normafa is.

Frissítés: Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai azt írták, hogy az áprilisi havazás nyertese Bakonybél lett, ahol 33 centiméteres hóvastagságot mértek. Emiatt cikkünk korábbi címében is feljebb kellett tolnunk a hómérőt. Abban azt állítottuk, hogy csak majdnem jött össze a 30 centi.

Mit mond az Országos Meteorológiai Szolgálat? Ma is hasonlóra kell készülnünk?

Nos, a legfrissebb, szerda reggeli előrejelzés szerint van rá esély.

Délutánig borult lesz az ég, majd a délnyugati, nyugati tájakon felszakadozhat a felhőzet. A Dunántúlon a déli órákra, az ország középső sávjában délutánra szűnik meg a vegyes halmazállapotú csapadék, ezt követően csak néhány zápor lehet.

Az ország keleti harmadán azonban estig ismétlődően valószínű eső, havas eső, hó.

Az északi, északnyugati szelet a Dunántúl legnagyobb részén és a Zempléni-hegység körül viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, a nyugati, délnyugati megyékben lesznek a magasabb értékek. Késő este 1–6 fok valószínű.

Az Útinform is a változékony időjárásra figyelmeztet, de a közlekedésben nincs fennakadás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!