Kormányinfó: Védettségi igazolvánnyal lehet majd meccsre menni

2021. április 9. – 07:31

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön kormányinfó is volt. Sem újabb védelmi, sem pedig enyhítő intézkedéseket nem jelentett be ezen most Gulyás Gergely miniszter. Azt mondta, hárommillió oltott felett, napokon belül további enyhítési, nyitási döntéseket hozhat a kormány, májusig 4 millió ember oltására elegendő vakcina áll majd rendelkezésre Magyarországon, júniusra pedig már 7 milliónál több embert lennénk képesek beoltani, így magunk mögött tudhatnánk a járványt.

Gulyás szerint az érdemi védettségi különbség az első oltás után áll be, így az április 19-i dátuma a tantermi oktatás visszaállítására vállalható, nem jár érdemi kockázattal.

A kormány az európai és hazai hatóságok szakvéleménye alapján nem állítja le az AstraZeneca oltóanyagának beadását, mert véleményük szerint az is megbízható és védettséget biztosít.

A fertőzöttségi adatok alapján Gulyás szerint valószínűleg túl vagyunk a harmadik hullám csúcsán, a miniszter szerint április végén ki lehet majd ülni a teraszokra, a konditermeknek még várniuk kell a nyitásra. A sportrendezvényekre Magyarországon majd csak védettségi igazolvánnyal lehet kimenni, ez a júniusi futball-Eb mérkőzéseire is igaz. Gulyás szerint akkorra már akár 8 millió ember is be lehet majd oltva.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!