Szentendrén életveszélyesen megfenyegették a városi lap főszerkesztőjét a polgármester szerint

2021. április 7. – 20:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A múlt héten a Szentendre és Vidéke főszerkesztője halálos fenyegetést kapott, kedden pedig ismeretlen eredetű port tartalmazó levél érkezett a szerkesztőségbe – közölte Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere a város honlapján szerda koraeste.

Az első, névtelen fenyegető levél írója a szentendrei lapot oltásellenességgel és pánikkeltő nyilatkozatok közlésével vádolta. „Az utca emberét megszólaltató rovatban” megjelent hat vélemény között a polgármester szerint voltak oltáspártiak, oltásóvatosak és oltásellenesek egyaránt, azok egyike sem a szerkesztőség álláspontját közölte.

Amikor ezután kedden egy ismeretlen eredetű port tartalmazó levél érkezett, a lap munkatársai értesítették a rendőrséget, akik azonnal kihívták a katasztrófavédelem munkatársait. Az ismeretlen eredetű port órákon keresztül vizsgálták, de a pontos azonosítása még nem történt meg.

A szentendrei vezetés a polgármester szerint határozottan elutasítja az erőszak minden formáját, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a nyomozást segítse, és a tettes kilétére minél hamarabb fény derüljön.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!