Potencianövelőt és „indokolatlan mennyiségű” koronavírus ellen használt gyógyszert próbáltak behozni az országba

2021. április 7. – 08:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Svájcban élő macedón nő 150 doboz potencianövelőt próbált a táskájában becsempészni Magyarországra, míg két Bács-Kiskun megyei férfi kínai oldalakról rendelt „indokolatlan mennyiségű” klorokin-foszfát-tartalmú gyógyszert – áll a Kiskunhalasi Járási Ügyészség közleményében.

A nő tavaly novemberben Tompánál, busszal próbált meg bejutni az országba, de a határőrök megtalálták a táskájában az 1050 darab, itthon nem engedélyezett potencianövelőt. Az ügyészség szerint ez nagyjából három évre elég adag.

A két férfi angol nyelvű, de kínai oldalakról rendelte a klorokin-foszfát-tartalmú gyógyszereket. Magyarországon van engedélyezett gyógyszer, aminek hasonló a hatóanyaga, de csak fele ilyen erős koncentrációban, és csak vénnyel kapható, és van, aki a koronavírus ellen használja. Az összesen 1270 doboz gyógyszer az ügyészség szerint jóval több, mint amennyi belefér a személyes szükséglet kategóriájába.

A dobozok angol felirata szerint pusztán „egészségápoló termékekről” van szó.

Gyógyszerhamisítás miatt az ügyészség mindhármukra pénzbüntetést és próbára bocsátást kért, és indítványozta a gyógyszerek elkobzását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!