Meghalt Vókó György, az Országos Kriminológiai Intézet igazgatója

2021. április 06. – 09:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hetvennégy éves korában meghalt Vókó György nyugalmazott legfőbb ügyészségi osztályvezető ügyész, az Országos Kriminológiai Intézet igazgatója, főtanácsos, az MTA Állam- és jogtudományok doktora, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar professor emeritus oktatója, közölte a Legfőbb Ügyészség.

Forrás: Wikipédia
Forrás: Wikipédia

Vókó Györgyöt 1977-ben nevezték ki ügyésszé. 1978-tól a Legfőbb Ügyészségen, büntetés-végrehajtási szakterületen dolgozott – 1990-től csoportvezető ügyészként, majd 1992-től osztályvezető ügyészként. A Büntetés-végrehajtási Törvényességi Felügyeleti és Jogvédelmi Önálló Osztályt egészen a 2012-es nyugdíjba vonulásáig irányította. Ezt követően a Legfőbb Ügyészség tudományos és kutatóműhelye, az Országos Kriminológiai Intézet igazgatói feladatait látta el.

Fő kutatási területe a büntetés-végrehajtás kérdéskörei voltak. Majdnem háromszáz cikket és tanulmányt publikált. 1995 és 2006 között a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, míg 2004-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán tanított.

2011-ben a köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntette ki.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kövess minket Facebookon is!