Behavazódott az ország északkeleti és délnyugati része

2021. április 6. – 07:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Éjszaka erős széllökésekkel lépte át az osztrák határt az ígért hidegbetörés, majd kedd reggelre többfelé is kifehéredett a táj. Az Időkép térképes és fényképes beszámolója szerint az ország északkeleti és délnyugati területén is havazik kedden reggel, miután a hőmérséklet fagypontközelire hűlt.

Fotó: Időkép
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint 70-90 km/h-s széllökések is előfordulhatnak, sőt, a hegyvidéki tájakon és a Balatonnál 90 km/h-t meghaladó széllökésekre is számítani lehetett.

Kedden reggel a Facebookon azt írták: északnyugat felől fokozatosan csökkenni fog a felhőzet, és délután már egyre több helyen kisüthet a nap. Eközben a csapadéksáv délkelet felé helyeződik, legtovább a keleti, északkeleti, illetve a délnyugati tájakon eshet, máshol inkább csak egy-egy zápor, hózápor alakulhat ki. A szél, ami miatt citromsárga riasztást adtak ki, lassan veszít erejéből.

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán és csütörtökön sem lesz túl meleg, legfeljebb 11 fok várható, futó záporra, hózáporra lehet számítani, míg a hajnal órákban mínusz hét fokra is hűlhet a levegő. Péntektől jön a felmelegedés, pénteken és szombaton már több órás napsütötte időszakokra készülhetünk, ám még lehetnek erős széllökések. Pénteken 10 és 16, szombaton már 14 és 20 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!