Egészségügyi ellenőrzés miatt van több órás várakozás az osztrák határon

2021. április 5. – 15:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 18:35-kor:Az Ausztria területére belépő gépjárművek utasainál egészségügyi ellenőrzéseket végeznek, emiatt alakult ki torlódás a hegyeshalmi és a jánossomorjai határátkelőnél a rendőrség szerint.

Azoknak az autósoknak, akik hétfő délután öt óra magasságában az M1-es autópályán Hegyeshalomnál, illetve Jánossomorjánál szerették volna átlépni a határt, nagyjából kétórás várakozási időre kellett számítania.

Korábban írtuk: Torlódik a forgalom Ausztria felé Hegyeshalomnál – közölte húsvét hétfő délután az az Útinform.

Az M1-es autópálya-határállomáson Ausztria felé csaknem másfél kilométeres. Mivel az 1-es főúti kis határ is torlódik, így aki teheti, érdemes lehet másik átkelőhelyet választani az Útinform szerint.

A rendőrség honlapjának adatai szerint ugyanakkor nemcsak Hegyeshalom autópálya-átkelőnél, hanem Jánossomorjánál is egyórás várakozással kell számolniuk a személyautóknak Ausztria felé.

A szerb határszakaszon pedig Magyarország felé alakult ki torlódás. A személyautóknál Röszkénél egy, Tompánál kétórás, míg a teherautóforgalomban Tompánál háromórás a várakozási idő. Szintén egy órát kell várakozniuk a Románia felől érkező teherautóknak Ártándnál, írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!