Kékbe borul az ország pénteken, az autizmus világnapján

2021. április 1. – 10:17

Másolás

Vágólapra másolva

Április 2-án, az autizmus világnapján kékbe, a spektrumzavarral élők közös színébe borul Magyarország, illetve a világ több nevezetessége is, írja a Kis Lépések Alapítvány közleménye és az MTI.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány ismét elindítja pénteken #éniskékvagyok kampányát, amely részeként Magyarország ismert épületein láthatunk majd kék színt. Az alapítvány több hazai hírességet is felkért arra, hogy viseljenek kék ruhadarabot ezen a napon, de a kampányhoz bárki csatlakozhat a hashtag használatával. A világnap alkalmából a Facebook-profilképek módosítására is lesz lehetőség az alapítvány által készített keretekkel.

A kék fénnyel megvilágított Gellért-hegyi Szabadság-szobor az autizmus világnapján 2020-ban – Fotó: Mónus László / MTI
A kék fénnyel megvilágított Gellért-hegyi Szabadság-szobor az autizmus világnapján 2020-ban – Fotó: Mónus László / MTI

Az Együtt az Autistákért Alapítvány idén elindította az „AUTTALENT 2021 – Együtt a tehetségekért” nevű programját is, ahova kiemelkedő képességekkel rendelkező, autizmus spektrumzavarral élő, 6-30 korú emberek jelentkezését várják.

A Kis Lépések Alapítvány is csatlakozik a „Kerülj kékbe” kampány részeként a világnaphoz, hogy felhívja a társadalom figyelmét az autizmussal élők nehézségeire. A „Kerülj kékbe, kerülj képbe” elnevezésű fotóprojektben 12 kortárs magyar fotográfus képeiből válogattak. A kiállított munkák önmagukban is egy-egy külön világot mutatnak meg, együtt pedig, az autizmus jelképeként is ismert kirakóként, létrehoznak egy teljes kiállítást. A kiállítás fotóiból limitált számú fotópuzzle is készül, egy-egy puzzle eladása egy órányi fejlesztést tesz lehetővé az ABA Terápiás Központba járó gyermekeknek.

Fotó: Csoszó Gabriella / Kerülj kékbe, kerülj képbe
Fotó: Csoszó Gabriella / Kerülj kékbe, kerülj képbe

A kiállítás a lezárások feloldása után a Dokubrom Galériában lesz megtekinthető, de április 2-től online is elérhető. A kiállító művészek között szerepel a Telex munkatársa, Barakonyi Szabolcs is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!