Lopott árammal termesztette a kannabiszt egy férfi Hunyán

2021. március 31. – 09:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 37 éves, dorogi férfi azért lopott áramot, hogy azzal biztosítsa házában a vadkender termesztéséhez szükséges feltételeket, így lopás és kábítószer-birtoklás miatt is vádat emeltek ellene – közölte szerdán a Békés Megyei Főügyészség.

A férfi az ügyészség szerint 2018-ban külföldről vásárolt 40 db kannabisz magot ültetett el, majd a növényeket addig nevelgette, amíg kannabiszt tartalmazó kábítószert tudott kinyerni belőlük. 2020-ban már közel 100 tő kannabisz növényegyedet termesztett saját fogyasztásra a hunyai lakóhelyén, és azokból folyamatos jelleggel fogyasztott.

A kannabisztermesztés miatt 2018 augusztusában illegálisan átalakította a háza elektromos hálózatát azért, hogy a villanyórája ne mérje azoknak az eszközöknek a fogyasztását, amelyekkel a megfelelő páratartalmat és hőmérsékletet biztosította. Azzal, hogy a villanyóra előtti méretlen fővezetékről szabálytalanul egy külön vezetéket ágaztatott le, több mint 750 ezer forintnyi kárt okozott az áramszolgáltatónak.

Ezek a lámpák is a lopott áramról működtek a férfi hunyai otthonában. Fotó: Police.hu
Ezek a lámpák is a lopott áramról működtek a férfi hunyai otthonában. Fotó: Police.hu

A rendőrök 2020. február 26-án helyszíni szemlén jártak nála, ekkor foglaltak le:

  • 98 tő, 15–236 cm közötti magasságú, nő ivarú, különböző fejlettségi szinten álló kannabisz növényegyedet,
  • a növényegyedekből visszamaradt száraz növényi törmeléket,
  • és olyan segédeszközöket (hősugárzókat, lámpákat és fénycsöveket), amelyeket a kannabisz termesztéséhez használt a férfi.

A férfi vizeletmintája a kannabisz fogyasztásán túl amfetamintartalmú speed fogyasztását is jelezte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!