Autóbuszról rángatta le a nőt, hogy megerőszakolja

2021. március 29. – 13:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi nyomozói szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy férfit, közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az ügy sértettje 2021. március 27-én, kora reggel a VIII. kerületben autóbuszon utazott, amikor egy 26 éves külföldi férfi a Kálvária téri megállónál rátámadt. Lerángatta az autóbuszról, leteperte a földre, hogy szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítse. Szerencsére a járókelők a nő segítségére siettek, így a további bántalmazást sikerült megakadályozni.

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, ennek elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.

Frissítés: A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a gyanúsított nem tett vallomást, de elismerte a bűncselekmény elkövetését. Bár a férfi rendezett háttérrel rendelkezik, azt elmondta, hogy a munkahelyén szeretne felmondani és szülőhazájába hazatérni. Tekintettel erre és a bűncselekmény súlyára, a bíróság a férfi letartóztatásáról döntött, de a végzés nem jogerős.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.