Karácsony: Működő kórházakkal, nem óriásplakátokkal kell megüzenni, hogy minden élet számít

2021. március 26. – 08:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely arról posztolt Facebook-oldalán, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben hajléktalanokat ellátó kórház működik.

  • Az ok: a kórház helyére központi költségvetési szervet költöztetnek.

A kórházban 50 férőhelyen krónikus belgyógyászatot, 23 férőhelyen ápolási osztályt, 18 férőhelyen pedig a 24 órás háziorvosi szolgálathoz kapcsolódó lábadozót működtetnek, és éjszakai szálláslehetőséget is biztosítanak a legkiszolgáltatottabb embereknek. Az önkormányzat önként vállalta ezt a feladatot.

Karácsony elmondása szerint három miniszterrel és a miniszterelnökkel is tárgyalt, és nem járt sikerrel, nem kaptak ígéretet csereingatlanra.

A drámai harmadik hullám idején az intézmény jelentős mértékben segíti a kórházi kapacitások fenntartását – állította Karácsony.

„Működő kórházakkal és nem óriásplakátokkal kell megüzenni, hogy minden élet számít” – összegzett Karácsony, aki arról nem írt, mikortól kell kiköltöznie a kórháznak az ingatlanból.

Az MNV az alábbi reakciót juttatta el a Telexhez.

„A Fővárosi Önkormányzat 9 hónapja tudja, hogy a bérleti jogviszony meg fog szűnni, mivel az MNV Zrt. már 2020 júniusában értesítette erről. A 6 hónapos felmondási idő (2020. augusztus 30-tól 2021. február 27-ig) lejártát megelőzően, a főváros tétlensége miatt kialakult helyzet ideiglenes rendezése érdekében – különös tekintettel a járványidőszakra – 2021 februárjában egy új, rövidtávú, határozott idejű bérleti szerződést ajánlott fel, amelynek értelmében az ingatlanban való tartózkodás 2021. április 30-ig biztosított. Ezt a szerződési ajánlatot az MNV Zrt. aláírta és megküldte, a fővárostól viszont a mai napig válasz nem érkezett. Budapest Főváros Önkormányzatának tehát az értesítéstől számítva mintegy 9 hónap állt rendelkezésére, hogy az ingatlanban folytatott egészségügyi szolgáltatás ellátását más módon szervezze meg.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!