Megérkezett a 200 ezer euró a Telexnek

2021. március 25. – 10:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik legnagyobb cseh kiadóvállalat, az Economia még 2020. szeptember 21-én jelezte, hogy 200 ezer euró adománnyal támogatná a Telexet. Ez a pénz most, március 23-án megérkezett, az összeget arra fordítjuk, hogy a Telex még jobb legyen!

A 200 ezer euró nem befektetés, hanem egyszerű támogatás, amiért semmit nem kértek cserébe tőlünk, és amivel a korrekt, kritikus, kíváncsi újságírást támogatja a cseh kiadóvállalat.

Hogyan kerültünk kapcsolatba Zdeněk Bakalával és a cseh Economia kiadóval?

Munk Veronika a tömeges indexes felmondásunk után – ahogy sok más nemzetközi lapnak – interjút adott Bakala egyik kiadványának, a Respekt nevű újságnak is. Ezután megkereste az anyagot készítő újságíró, hogy olvasta a tulaj a cikket, és érdekelné a Telex meg úgy általában a történetünk.

Még akkor felvettük egymással a kapcsolatot, és kiderült, hogy a cseh-amerikai üzletember, Zdeněk Bakala, illetve az Economia kiadó szeretné nagy összegű adománnyal segíteni az újságunk elindulását.

Az adomány most, 2021 márciusában egy nonprofit szervezettől a Ne Hallgassunk Nonprofit Kft.-nek érkezett, amelyet Munk Veronika és Dull Szabolcs, a Telex két főszerkesztője, illetve Kárpáti Márton, a Telex kiadójának vezetője hozott létre februárban, elsősorban azért, hogy a független magyar nyilvánosságot és a sajtószabadság érvényesülését támogassa. A nonprofit cégnek a jövőben is fontos szerepe lesz adományok és pályázati pénzek megszerzésében.

A Telexet és ezzel a szabad, korrekt, kritikus és kíváncsi sajtót itt lehet támogatni >>

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!