Eloltották a tűzoltók a Sopronban kigyulladt csarnokot

2021. március 24. – 16:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kigyulladt egy 2-3 ezer négyzetméter alapterületű, nagyrészt raktárként használt üzemcsarnok tetőszerkezete szerda délután Sopronban, írja az MTI.

Frissítés 19:10-kor: Szerda kora este eloltották a tüzet az üzemcsarnokban, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A lángokat két megye kilenc településének tűzoltói fékezték meg. A tájékoztatás alapján az üzemcsarnok tetőszerkezete égett először, majd annak beomlása után a csarnok is lángra kapott.

Az Ágfalvi úton kigyulladt épület oltását a tűzoltók megkezdték, mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A helyi média és Sopron közbiztonsági referense arra kérte az embereket, hogy Bánfalván, Ágfalván és a Felső-Lőverekben csukják be az ablakot, ne nagyon szellőztessenek.

Katasztrófavédelmi mobillaborral vizsgálják, hogy kerülhetett-e a tűz miatt káros anyag a levegőbe, a csarnokban Screindler Ágnes szerint valószínűleg autóiparhoz és gyógyszeriparhoz használt anyagokat tároltak.

Nagy Márta, a győri tudósító csapat tagja jelentése szerint a helyszínre riasztották a sopronkövesdi, a kapuvári és a csornai hivatásos tűzoltókat is, később pedig a sárvári, a szombathelyi, a lébényi, a győri és a pápai hivatásos tűzoltókat is. A várost hatalmas fekete füstfelhő takarta be, marta az ember torkát, de azért sokan bámészkodtak az utcákon. A rendőrség lezárta az Ágfalvi út egy szakaszát, autóknak, buszoknak kerülniük kellett, torlódások alakultak ki a környéken.

Fotó: MTI/Nyikos Péter
Fotó: MTI/Nyikos Péter
Fotó: Nagy Márta
Fotó: Nagy Márta
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!