Már nem kell sokat várni az igazi tavaszra

2021. március 24. – 05:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vége a hózáporos, hódarás időszaknak, a következő napokban jelentős enyhülés várható.

De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük a szerdával. A Tiszántúlon jellemzően napos, gyengén felhős idő lesz, az ország többi részén azonban közepesen vagy erősen felhős ég lesz fölöttünk. Hózápor, havas eső, zápor elszórtan, főleg a középső országrészben fordulhat elő. Az északi, északnyugati szelet főként a Dunántúlon és északkeleten kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 11 fok között várható. Késő estére többnyire –2 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat távolabbi előrejelzése szerint csütörtökön és pénteken mindenütt várható több-kevesebb napsütés, de emellett záporok is előfordulhatnak. Enyhülnek az éjszakák, megszűnik az erős fagy. Melegszik az idő, szombaton a délutáni órákban néhol már a 18, 20 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Kirándulók a Margitszigeten március 13-án – Fotó: Telex/Marjanovic Mira
Kirándulók a Margitszigeten március 13-án – Fotó: Telex/Marjanovic Mira

Szombaton jön egy hidegfront, ami megtöri a tavasz lendületét. A hét végén több lesz felettünk a felhő és esőre, záporra több helyen számíthatunk. Vasárnapra pár fokkal visszaesik ugyan a hőmérséklet, de a jövő héten újabb melegedés kezdődik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!