Személyesen utazik Üzbegisztánba Orbán, hogy a két ország kapcsolatáról tárgyaljon

2021. március 23. – 10:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő hét kedden Üzbegisztánba utazik Orbán Viktor, hogy Savkat Mirzijojev államfővel tárgyaljon a két ország kapcsolatának fejlesztéséről, illetve a koronavírus-járvány elleni küzdelemről és a válságból való kilábalás lehetőségeiről, közölte kedden Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. A magyar miniszterelnököt egy üzletember-delegáció is elkíséri Üzbegisztánba, melynek tagjai konkrét gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok lehetőségét keresik üzbég partnereikkel.

Az eredeti tervek szerint Orbán másnap Turkesztánba utazott volna a Türk Tanács soron következő ülésére, de a kazah szervezők úgy döntöttek, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a csúcstalálkozót online, videokonferencia formájában tartják meg március 31-én.

A Türk Tanácsnak tagja Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Törökország és Üzbegisztán, 2018 óta Magyarország megfigyelői státusszal rendelkezik a tanácsban. Tavaly Magyarország is csatlakozott a Türk Tanács által létrehozott befektetési alaphoz, amin keresztül a tagállamokban élelmiszeripar, mezőgazdasági és infrastrukturális beruházásokat és befektetéseket finanszírozhatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!