Nem tudták, hogy csempészautókat vezetnek, 34 kiló fűvel kapcsolták le a rászedett futárokat Tompánál

2021. március 18. – 08:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hét évvel a történtek után vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem miatt egy apa és fia ellen, akik 2014 márciusában két megtévesztett futár segítségével kb. 34 kg marihuánát akartak Szerbiából Magyarországra csempészni, majd eladni, de a tompai határátkelőnél a futárok lebuktak, és a náluk lévő drogot lefoglalták.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye alapján a két férfi nem hirtelen ötlettől vezérelve rejtette el a füvet a csempészautókban, hanem előre kitervelték azt, sőt, két autót is vásároltak hozzá már 2014 januárjában. Aztán két barátjuknak azt hazudták, hogy egy szerbiai munkalehetőség miatt kellene kiutazniuk Szabadkára, és megtették az egyik kocsi üzembentartójának az egyik futárt.

Az apa aztán Szerbiában megvette a több mint 34 kiló marihuánát, fia pedig még aznap este útba indította a futárokat a két csempészautóval Szerbiába. A két futár éjjel 11 után érkezett meg egy szabadkai kocsmához, ahol az apa várta őket. Azt mondta nekik, hogy a munkához már későn érkeztek, de ragaszkodik ahhoz, hogy hazaindulásuk előtt aludjanak egyet. A két futár az apa autójában lepihent, ami alatt ő elvitte a két csempészautót, és a motorterükben elrejtette a 37 csomag drogot.

A két futár március 7-én hajnalban visszaindult Magyarországra, de a tompai határátkelőnél megtalálták és lefoglalták az autók motorterébe rejtett kábítószert. A lefoglalt drog hatóanyag tartalma különösen jelentős mennyiségű. A két futár nem tudott a fűről, velük szemben az eljárást megszüntették.

A főügyészség apát és fiát jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolja, az apa szabadlábon védekezik, míg fia más ügyben van fogva tartásban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!