Terrorcselekménnyel fenyegetőzött az ügyészség szerint az a férfi, aki Molotov-koktélt dobott volna a zsúfolt boltra

2021. március 17. – 11:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerdán indítványozta, hogy minősítsék terrorcselekménnyel fenyegetésnek annak a férfinek a tettét, aki azzal fenyegetőzött, hogy Molotov-koktélt dob a közeli boltra. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását is indítványozta.

A férfi 2020. április 23-án reggel felhívta a rendőrség segélyhívó számát, és intézkedést kért, mert szerinte a járványhelyzet ellenére egy közeli szupermarketben túl sok ember tartózkodott. Délután újból felhívta a segélyhívót, és sérelmezte, hogy a bejelentése óta semmilyen változás nem történt.

Közölte, hogy a rendőrségnek két napja van rendet tenni, ellenkező esetben „maffiamódszerekhez” folyamodik, és maga szünteti meg a helyzetet Molotov-koktéllal.

Ezután elment az áruházhoz, aminek falára és hirdetőtáblájára alkoholos filccel antiszemita, trágár kifejezéseket írt.

A férfit az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék február 4-én egy év börtönre ítélte a vádlottat közveszéllyel fenyegetés és rongálás miatt. Az elsőfokú bíróság szerint akkor lett volna megállapítható a terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés, ha a házkutatás során olyan anyagokat foglaltak volna le, amelyekből Molotov-koktél készíthetett volna. Az ítélet ellen a vádlott és védője, valamint az ügyészség is fellebbezett. (MTI)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!