Szerdától két és fél évre lezárják gyalogosok elől a Lánchidat

2021. március 16. – 11:34

frissítve

Szerdától két és fél évre lezárják gyalogosok elől a Lánchidat
Fotó: Rostás Bianka / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán megkezdődik a híd felújítása, lezárják a hídfő környezetét és a hídjárdát is, gyalogosok a felújítás 2023-ra tervezett befejezéséig nem mehetnek át a hídon, írja az MTI.

A BKK közleménye szerint a járda lezárására azért van szükség, mert a kivitelező így tudja zavartalanul elvégezni az előkészítő munkákat, vizsgálatokat és felméréseket. Ahogy arról korábban már írtunk, a hidat lezáró kordonok már hétvégén kikerültek helyükre.

Fotó: Lengyel-Szabó Péter / Telex
Fotó: Lengyel-Szabó Péter / Telex

Az autós forgalom elől június közepén zárják majd le a Lánchidat, addig a buszjáratok is zavartalanul közlekednek rajta. A lezárások miatt a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között ingyenesen lehet utazni a BKK járatain (ez helyettesíti addig is az átsétálást). A BKK szerint a közúti forgalom várhatóan már 2022 decemberére visszakapja a hidat.

A Lánchidat 18,8 milliárd forintból újítják fel, újjáépítik a közúti pályalemezt és a járdát, javítják az acélszerkezetet és a korlátokat, illetve a kőoroszlánokat is restaurálják. A híd új, LED-közvilágítást is kap.

Az ár körüli, a főváros és a kormány közötti vitákról és hülyézésekről itt írtunk részletesen.

A 32 év után megújuló Lánchídon jó ideig nem sétálhatnak át a gyalogosok, de addig is, ahogy azt a BKK jelezte, szavazhatnak legalább arról, hogy melyik irodalmi idézet legyen a Lánchíd felújításának mottója. Szerb Antal, Kosztolányi, Krúdy? Itt lehet voksolni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!