Az ellenzék közös üzenetben vallja: európainak lenni nemcsak azt jelenti, hogy egy kontinensen élünk, hanem hogy nem érünk kevesebbet

2021. március 15. – 10:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még a Google is az 1848-'49-es szabadságharc előtt tiszteleg ma a magyar zászlóval, de megírta már levelét erre a napra Orbán Viktor miniszterelnök is, amiben azt is írta: a '48-as honvédek mai örökösei a fertőzés veszélye ellenére is munkába járó és hivatásukban helyt álló emberek tíz- és százezrei.

Az ellenzék közös videóüzenetet adott ki. Ezt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke azzal nyitja, hogy a márciusi ifjak pontosan tudták, hogy a demokrácia nem „magától értődik”. „A demokráciáért minden generációnak, minden társadalomban újra meg újra meg kell harcolnia. Megharcolunk, veled együtt” – mondta.

Felszólalt a Kanász-Nagy Máté vagy Schmuck Erzsébet az LMP-től, Tordai Bence a Párbeszédtől, Orosz Anna vagy Fekete-Győr András a Momentumtól, Jakab Péter a Jobbiktól, és Kálmán Olga a DK-tól is. „Ahogy mi sem leszünk szabadok, ha nincs független igazságszolgáltatás, ügyészség és rendőrség. A törvény előtt ne fideszesek és nem fideszesek álljanak, mindenki legyen egyenlő, senki se állhasson a törvények felett” – fogalmazott Gyöngyösi Márton a Jobbiktól.

„Hogy ne szolgákra és urakra legyen osztva ez az ország, hanem mindenki kapjon egy esélyt, mert mi egy szolidáris és esélyteremtő országban hiszünk, ahol az állam mindenkiről gondoskodik”

– hangzott el Szabó Tímeától.

„Ahol a hatalom nem akarja megmondani, hogy kik vagyunk. Hogy mit nevezünk családnak, hogy a nő nemcsak a konyhában vagy a szülőszobában nő. Hogy partnerek vagyunk. És egyáltalán…lehet szabadon szeretni és vigyázni egymásra” – mondta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Európainak lenni nemcsak azt jelenti, hogy ezen a kontinensen élünk, hanem, hogy nem érünk kevesebbet – üzenték még.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!