A kokárda ma nemcsak a 48-as hősök szimbóluma, hanem jelképe a vírus elleni küzdelemnek is

2021. március 15. – 10:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei március 15-ei megemlékezések a koronavírus-járvány miatt nagyrészt elmaradnak. Reggel Orbán Viktor levélben köszöntötte a világ magyarságát, amiben azt írta, a '48-as honvédek mai örökösei a fertőzés veszélye ellenére is munkába járó és hivatásukban helyt álló emberek tíz- és százezrei.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött ünnepi videójában elmondta,

„ez most másfajta ünnep, a higgadtság és az odafigyelés ideje. A vírust csak együtt győzhetjük le. Ha most betartjuk a szabályokat, nem csak szeretteinket és magunkat, de a hazánkat is meg tudjuk menteni. Ez egyedül nem megy, együtt kell ezt a csatát megvívnunk!”

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára Tisztelet a múlt és ma hőseinek! címmel közzétett videóban azt mondta,

„a kokárda ma nemcsak a 48-as hősök szimbóluma, hanem jelképe a vírus elleni küzdelemnek is, és bár a járvány szétválaszt bennünket egymástól, tudnunk és éreznünk kell, hogy magyarságunkban külön-külön is együtt vagyunk”.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője szintén a koronavírusra asszociált március 15-e alkalmából:

„katonáink most az orvosok és ápolók, a gyógyszerészek és a tudósok, fegyvereink pedig az ágyúk helyett a vakcinák”.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szintén a Facebookon tette közzé gondolatait március 15-éről, amiben szintén a járvány a fő vezérfonál:

„A koronavírus-járvány elleni győzelemhez ma is szükség van arra a hitre, elszántságra, közös akaratra, ami a márciusi ifjakat sikeressé tette.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!