Hodász András: Egyik nap Orbánért imádkozom, másik nap Gyurcsányért

2021. március 14. – 10:02

frissítve

Hodász András: Egyik nap Orbánért imádkozom, másik nap Gyurcsányért
Fotó: Komka Péter/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az influenszerként is egyre ismertebb pap a közéleti szerepvállalásáról, a konzervatív és liberális hozzáállásáról és a Papifrankó nevű YouTube és Instagram oldalairól is beszélt a 24.hu-nak adott interjújában.

Hodász András szerint papként kötelessége minden olyan témában megnyilvánulni, ami a híveket érinti, legyen szó családról, örökbefogadásról, a melegek jogairól, vagy a szegények támogatásáról, ezt pedig elmondása szerint politikai állásfoglalás nélkül teszi.

YouTube és Instagram oldala tavaly augusztusban leállt, ekkor több találgatás is volt, hogy ennek köze lehet-e Hodász részvételéhez az Index melletti szimpátiatüntetésen. Akkor több támadás érte, hogy politikai kérdésben foglalt állást, erre a felvetésre akkor úgy reagált, hogy soha nem volt és nem is lesz egyetlen pártnak sem a tagja, de magánemberként van politikai véleménye.

Erről most azt mondta:

„Soha nem foglaltam állást politikai témákban, kizárólag közéleti ügyekben. Az más kérdés, hogy Magyarországon szinte az összes fontos társadalmi-politikai problémát politikai térben szokás értelmezni.”

Elmondása szerint az egyház tanításaival kapcsolatban konzervatív álláspontja van, de liberális abban, hogy

„mindenkit megillet a gondolat, a vélemény és a szólás szabadsága.”

Híveivel nem vitatkozik pártpolitikáról és a prédikációiban sem tesz ilyen jellegű utalásokat, ha pedig valaki kifejezetten ilyen kérdésekkel keresi fel, azt tanácsolja neki, hogy imádkozzon kedvenc politikusáért.

„A hívek imádságát kell az Isten elé vinnem. Előfordulhat, hogy egyik nap Orbánért, a másik nap Gyurcsányért imádkozom. Az sem szempont, hogy számomra melyik politikus szimpatikus, és melyik nem. Papként nem az a feladatom, hogy kizárólag azokért imádkozzak, akiket szeretek.”

Közel féléves szünet után újraindult YouTube-csatornájával kapcsolatban azt mondta, hiányzott neki a szereplés és a tartalomgyártás, és nem a követők és lájkok gyűjtése a célja, szponzorok pedig még nem keresték meg, de

„ha jelentkezne egy támogató, hogy például szívesen adna a régi, leharcolt kameránk helyett egy újat, azért elgondolkodnánk az ajánlaton.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!