Nem érti a magazin, miért gond, ha szexiként írják le a gyerekruhát

2021. március 13. – 22:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Áll a bál a Burda magazin körül, a februári számuk és az arről szóló Facebook-posztjuk miatt.

A magazin szombaton posztolta ki, hogy egy „periférikus” gyerekjogi szervezet „súlyos vádakat vagdos a fejükhöz”, miután februári számukban szexi jelzővel illettek egy gyerekruhát.

„Sima kerek nyak, az eleje közepén szexi hasítékkal, gumival behúzott háromnegyedes ujjával: hát igen, ezt Anyu is megirigyelhetné!”

– áll a blúz leírásában. Az erről szóló posztban arra kérték az olvasóikat, hogy mondják meg, hogy tényleg olyan ciki-e szexinek titulálni egy 6-8 éves kislány ruháját.

A kommentelők nem fogták vissza magukat, főleg miután a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene alapítvány is megosztotta a posztot. „Gyerekeket tilos szexualizálni, tilos volt, tilos lesz, vitának helye nincs” – írta az alapítvány a posztjában.

A Burda magazin annyi negatív reakciót kapott, hogy szombat estére az ominózus poszt eltűnt az oldalukról, de késő este egy újabb, kissé cinikus hangvételű írásban reagáltak a történtekre:

„Hálásak vagyunk, hogy ennyi fáradtságot vettetek kommenteléshez. Ebből a gyors folyamból sok mindent megtudtunk, és a visszajelzéseket feltétlenül és széles körűen hasznosítani fogjuk. Különösen mert a Burda Magazin mindig is elismerten nő- és családbarát újság volt, és a jövőben is az marad.”

A főszerkesztő szerint nem volt szerencsés

Acsay Judit, a Burda Magazin főszerkesztője a 444 megkeresésére azt mondta,

„A posztra érkezett több mint 400 hozzászólásból egyértelmű volt az irányvonal, hogy a mai magyar közvélemény a szexi kifejezést gyerekkel összefüggésben nem fogadja szívesen, ezért többet nem fogják használni.”

Hozzátette, hogy nem használják gyakran a szexi szót, ebben az esetben azért gondolták, hogy belefér, mert a kislányról készült képek a magazinban egy nagyobb, anya-lánya képsorozat részei, és ebben a kontextusban kapta a kislány ruhájának kivágása a szexi jelzőt. Acsay a szexi szó szinonimái közül kiemelte a „bájos és csinos” párost, mert ők erre gondoltak, de elmondta, utólag úgy gondolja, jobb lett volna a bájos szót használni, mert abból nem adódott volna ilyen félreértés, és a jövőben nem fognak olyan szavakat használni, amit nem fogad el a közvélemény.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!