Be nem kapcsolt biztonsági öv miatt szúrták ki a rendőrök, de kiderült, hogy ez volt a legkisebb probléma

2021. március 13. – 09:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Budakeszin, a Királyleányka utcában járőröző rendőrök autóból vettek észre egy a sofőrt, akinek nem volt bekapcsolva a biztonsági öve még hétfőn. Az eset önmagában nem is lenne hírértékű, de ami ezután következett, abból nem véletlenül lett hír szombatra a Police.hu-n.

A járőrök ugyanis a be nem kapcsolt biztonsági övvel autózó sofőr után fordultak, de hiába jelezték neki, hogy álljon meg, a férfi inkább gázt adott, és megpróbált elmenekülni. A rendőrök utánaeredtek, de nem lett hosszú autós üldözés a dologból. Az utca végén ugyanis megállt egy füves részen, kipattant az autójából, és futva menekült volna tovább, de végül elfogták.

Ekkor azt mondta, azért fogta menekülőre, mert megijedt a rendőröktől, ugyanis korábban már eltiltották a vezetéstől, és jogosítvány nélkül vezetett. Az ijedségére emellett az is okot adhatott (volna), hogy a rendőrség tájékoztatása szerint

„a kocsi csomagtartójából egy kb. 40 cm hosszú bozótvágó került elő, a jobb első ülésen pedig egy tégely hevert, zöld növényi tartalma jellegzetes illatot árasztott, bár a sofőr állította, az csak teafű”.

A jellegzetes illatot árasztó növényre egyébként a helyszínre rendelt drogkereső kutya egyértelmű jelzést adott.

Fotó: Police.hu

Ha mindez nem lett volna elég, kiderült időközben az is, hogy a kocsi műszakija egy éve lejárt, nem volt rajta biztosítás, ráadásul egy éve kivonták a forgalomból.

A 45 éves budapesti férfit előállították, a kapitányságon végzett gyorsteszt pedig tovább bővítette a bűnlajstromot, mert amfetaminra és THC-re is pozitív eredményt mutatott.