Videón, ahogy egy férfi a saját sógorát bünteti fékezéssel

2021. március 12. – 09:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még 2020 júliusában történt az az eset, ami miatt most a Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt: a büntetőfékezéses ügyet egy haragos családi viszony generálta. A Szabolcs-Szatmár Megyei Főügyészség közleménye szerint a haragos rokon Nyírkarászon volt sógorával együtt, amikor azt látta, hogy sógora beül egy autóba, és elhajt három másik emberrel. Ekkor úgy döntött, utánamegy és beszél vele, így követte a saját autójával Petneháza irányába.

A két település közötti szakaszon aztán utolérte sógorát, majd elkezdte megelőzni kb. 90-100 km/h-val, és ezzel egy időben ráhúzta a kormányt a másik autóra. Ezután bevágott elé, és többször indokolatlanul fékezett, ezzel fékezésre kényszerítve sógorát, akinek azt sem engedte, hogy megelőzze őt – a férfi áttért a szemközti sávba, váltogatta a sávokat, majd végül keresztbe állt az úttesten. Ekkor rokona visszafordult Nyírkarász felé, ám a férfi utánament, és megint büntetőfékezni kezdett.

Ezután megint keresztbe állt az úttesten az autójával, mire sógora próbált elmenekülni, de a férfi az autója lámpáit villogtatva követte, majd végül elhajtott a helyszínről. Az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a férfival szemben, és kérte, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje el, és tiltsa el a közúti járművezetéstől is, valamint pénzbüntetést is szabjon ki vele szemben.