Kigyulladt két tévé, 128 beteget menekítettek ki a tűzoltók egy Fejér megyei kórház hotel épületéből

2021. március 11. – 08:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyetlen betegnek sem esett baja, egy kórházi dolgozó pedig a füst belélegzése miatt könnyebben megsérült csütörtökön hajnalban, amikor tűz ütött ki a székesfehérvári, Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hotel épületében. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint két tévé égett az ötödik emeleti kórteremben.

A Covid-osztály nem érintett, az oltóponton és a Covid-ellátás működésében nincs fennakadás – ezt Bucsi László, az intézmény főigazgatója közölte sajtótájékoztatóján.

A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a székesfehérvári, a sárbogárdi, a pétfürdői és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók, akik a nagy füst miatt az ötödik emeletről és a felette húzódó négy szint füsttel érintett szárnyaiból, valamint a negyedik emelet egy részéről összesen százhuszonnyolc beteget vittek ki, többségüket betegágyban menekítették. A mentésben összesen harminchét hivatásos tűzoltó vett részt tíz járművel.

Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Megyei Katasztófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Telex megkeresésére elmondta, hogy a két készülék egy konzolra volt felfüggesztve a kórterem közepére, a mennyezetre, és azért égett mindkettő, mert a tűz az egyikről átterjedt a másikra. A konzol egyébként le is szakadt, a mennyezetre és a tartóelemekre pedig kis mértékben átterjedt a tűz.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tű. szds., Fejér MKI
Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tű. szds., Fejér MKI

A tűzoltók porral oltóval oltották el a lángoló tévéket, hőkamerával átvizsgálták a mennyezetet, a füsttel érintett folyosókat átszellőztették, majd az ötödik emelet kivételével segítettek a betegeket visszavinni a kórtermükbe. A tűz keletkezési okát, körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!