Nyomkövetőt kapott az orvos, aki koronavírusosoknak szánt gyógyszerekkel kereskedhetett

2021. március 10. – 15:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elrendelte a bíróság a bűnügyi felügyeletét annak az orvosnak, aki a gyanú szerint koronavírusban szenvedő betegek gyógyszereivel kereskedett – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI szerint.

Ahogy arról korábban a Telex is beszámolt, a „szándékos veszélyeztetéssel és sikkasztással” gyanúsított orvost és a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható társait február 18-án fogták el. Miután a nyomozók összesen két embert vettek őrizetbe és többeket előállítottak, összesen öt gyanúsítottat hallgattak ki. Köztük egy olyan nőt is, aki közreműködhetett a gyógyszerek értékesítésében.

Az orvos és a társa az elsőfokú bíróság döntése szerint eddig szabadlábon védekezhetett, de miután ez ellen fellebbezett az ügyész, a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék mindkettőjüket négy hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A gyanúsítottak nem hagyhatják el otthonukat, és nyomkövetőt kell viselniük.

Az ügyészség szerint a budapesti kórházban dolgozó orvosnak hozzáférése volt a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére szolgáló olyan gyógyszerekhez, amelyeket kizárólag az intézményben, szoros orvosi felügyelet mellett adhatnak a betegeknek. A megalapozott gyanú szerint azonban az orvos egy korábbi páciensének közreműködésével ilyen gyógyszerekkel kereskedett jogellenesen.

Az orvos a gyógyszerkereskedéssel csökkentette a kórház készletét. Az ügyészség szerint ezzel nem csak a kórházban kezelt koronavírusos betegek életét és egészségét tette ki közvetlen veszélynek. Azoknak az egészséges (ezért gyógyszeres kezelésre nem jogosult) embereknek is veszélyeztette az egészségét, akiknek ezeket a gyógyszereket eladta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!