14 milliárd forintból építenek dél-pesti bicikliutat Csepel, Soroksár és a XVIII. kerület között

2021. március 10. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

Schneller Domonkos, a miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár Facebook-oldalán közölte, hogy a

„Ez az a kerékpáros fejlesztés, amely még 2016-ban indult el a Fővárosi Önkormányzat, a Csepeli Önkormányzat, Soroksár Önkormányzata, és a XVIII. kerületi önkormányzat közös Európai Uniós projektjeként. S ez az a beruházás, – melyet sokak meglepetésére – a Városháza új vezetése 2020 júniusában leállított.”

-írja Schneller, aki a fideszes csepeli polgármester, Borbély Lénárd meghívására járta körbe a dél-pesti zöldfolyosó és kerékpárút csepeli szakaszát.

Schneller azt is írja, a három érintett önkormányzat közös határozatával végül az európai uniós források tervezésével sikerült megszerezni a kívánt összeget a kerékpárút megépítésére, amire

14 milliárd forintot szán a kormány, benne kerékpárúttal, futópályával, fitnesz-parkkal, játszótérrel

Emellett a terv részeként a használaton kívüli, úgynevezett „nagy Burma” iparvágány helyére zöldfolyosó is épül, illetve elkészül a gyalogos-kerékpáros híd is Csepel és a Molnár-sziget között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!