Lebuktak egy Pest megyei műszaki vizsgaállomás vizsgabiztosai, amikor vesztegetési pénzt fogadtak el

2021. március 8. – 12:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást egy Pest megyei műszaki vizsgaállomással kapcsolatban – írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség. A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése érdekében pénteken motozásokat, kutatásokat, gyanúsítotti kihallgatásokat hajtott végre 6 fővel összefüggésben, és ezek sikeresek is voltak.

A megalapozott gyanú szerint egy Pest megyei műszaki vizsgaállomáson meghatalmazottként rendszeresen eljáró ún. polgári személyek gépjárművenként ötezer forintot adtak át a vizsgabiztosoknak. A vesztegetési pénz átvételekor tetten ért vizsgabiztosoktól kb. háromszázezer forint készpénz került elő, a kutatások során több millió forintot, két személyautót foglaltak le a hatóság tagjai, ezen túlmenően három bankszámlát és egy ingatlant zároltak.

Az ügyészség elrendelte a műszaki vizsgaállomás valamennyi vizsgabiztosának és a korrupciós pénzt biztosító személyek őrizetét, és őket gyanúsítottként hallgatta ki.

A nyomozó ügyészség három személy esetében indítványozta a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelését, a letartóztatások tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a mai napon dönt.

Tavaly júliusban a Központi Nyomozó Főügyészség a budapesti, Mozaik utcai hatósági vizsgaállomáson hajtott végre nagyszabású akciót a vizsgaállomást érintő visszaélések gyanúja miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől