Feleségét zaklató, bántalmazó exrendőr ellen emeltek vádat

2021. március 04. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy volt rendőr főtiszt ellen, aki a vádirat szerint rendszeresen bántalmazta, zaklatta feleségét.

A hatóság közleménye szerint az „italozó életmódot folytató” 48 éves férfi 2020 márciusáig rendszeresen szidalmazta, megalázta a feleségét, megfélemlítésül folyamatosan éreztette testi erőfölényét, bántalmazta. Olyan is előfordult, hogy egy pénzügyi vita során a falnak szorította és megragadta a nyakát.

2020. március 30-án a vádlott erőszakosan ki akarta venni – az általa korábban már megrongált – telefont felesége kezéből, majd az udvaron őt üldözve megpróbálta tőle megszerezni a közös bankszámlához tartozó bankkártyát is, munkahelyi laptopját pedig eldobta.

A sértett ezután a fiához költözött, de a férje ezután is fenyegette, közölte, hogy rájuk gyújtja a házat és a feleségét a hajánál fogva húzza haza.

2020 júliusában a vádlott – annak ellenére, hogy felszólították, hogy az ingatlantól tartsa távol magát – autóval megjelent a fia családi házánál és a lakattal lezárt lemezkaput a gépkocsival betörte, majd behajtott az udvarra és a felesége ajtaján kezdett dörömbölni. Ezután még felhívta a sértettet telefonon és azzal fenyegette meg, hogy másnap baltával és teherautóval fog visszamenni.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a feljelentés után gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt és elrendelte őrizetbe vételét. A rendőr – az ügyészség indítványa alapján – letartóztatásba került, később bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt, jelenleg szabadlábon védekezik. A vádlott hivatásos szolgálati jogviszonyát a rendőrség méltatlanság miatt időközben megszüntette.