Rendbe teszik a bérletpénztár környékét és az aluljárót az Örs vezér téren

2021. március 04. – 10:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közvélemény-kutatást végeztetett a Budapesti Közlekedési Központ nemrég, amiből kiderült, hogy a BKK-pénztárak közül az Örs vezér terén működők megítélése a legrosszabb. Az utasok, illetve a jegy- és bérletpénztár munkatársainak beszámolói alapján ebben nagy szerepe van a rossz közbiztonsági helyzetnek, a fedél nélkül élőknek, de a nagy szemétnek is. „Ráadásul a téren lévő pénztárakban dolgozó BKK-munkatársakat többször érte már inzultus, amellyel szemben védtelennek érzik magukat” – írják közleményükben.

Emiatt a vállalat a hatóságokkal és kerületi szervekkel közösen köztisztasági és közbiztonsági akciót kezdeményezett, ez március 4-én, csütörtök reggel indult. Megtisztítják az aluljárót és a teret, a rendészeti tevékenységet végző rendőri és önkormányzati szervek, valamint a szociális munkások pedig fokozott jelenlétükkel és munkájukkal segítették a tér rendbetételét.

„A közös akció várhatóan két hétig tart, később pedig szeretnénk ezt rendszeres időközönként megismételni” – közölte Borsi Dávid, a BKK szóvivője. Hozzátette azt is, hogy fontos azt is látni: pusztán rendészeti eszközökkel nem lehet felszámolni a téren kialakult helyzetet. „A kiváltó okok összetettebb társadalmi problémákból fakadnak. A BKK mindenesetre arra törekszik szoros együttműködésben a partnereivel, hogy az Örs vezér tere tisztább és élhetőbb legyen” – mondta.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom