Hétvégére visszatér a hűvösebb időjárás

2021. március 4. – 16:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön késő estig nem valószínű csapadék, éjszaka viszont az északi megyékben lehet rá számítani, péntekre pedig a déli megyékbe is megérkezik, írja az MTI.

Pénteken az ország nagy részében eső lesz a jellemző, de a magasabban fekvő helyeken, illetve az északkeleti tájakon havas eső, hó is eshet. Reggelig nagy területen megélénkül a délnyugati szél, ami pénteken északnyugatira fordul. Az Észak-Dunántúlon erős, a Bakonyban és a Balaton környékén viharos lökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet az északi megyékben általában 3 és 8, máshol 8 és 13 fok között várható, az északi megyékben pedig a nap első felében várható a legmagasabb hőmérséklet.

Szombaton a hidegfront felhőzete elhagyja az országot, sok helyen lehet napsütésre számítani, de gomolyfelhőzet is kialakulhat, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Számottevő csapadék nem valószínű, inkább csak keleten, északkeleten fordulhat elő egy-egy futó zápor, hózápor. Az északi, északnyugati szelet kezdetben helyenként erős lökések kísérik, délután már mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

Vasárnap derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. A déli, délnyugati szél napközben megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban -10 és -2, délután 5 és 10 fok között várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!