Fürjes Balázs beszólt az urizáló NER-arisztokráciának

2021. március 4. – 22:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Blikk szúrta ki csütörtökön, hogy Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára online fogadóórát tartott, és a Fideszen belül nem gyakran előforduló, nyilvános kritikát gyakorolt egyes párttársaival szemben.

Fürjes a Facebook-oldalán zajló eseményben azt vállalta, hogy a legkritikusabb felvetésekre is válaszol, így aztán nem ugorhatott el a „NER-arisztokrácia bulvárlapokból visszaköszönő életmódját” firtató kérdés elől sem:

Egész egyszerűen azt gondolom, van olyan életmód, van olyan luxus, van olyan gyarapodás, vannak olyan szokások, amiket egy politikus nem engedhet meg magának, különösen, ha hatalmon van, és különösen, ha tíz éve van hatalmon. Az embereket joggal bosszantja az urizálás. Aki nem tud lemondani a luxusról, a méregdrága órákról, a sportkocsikról, a luxusutazásokról, az egész egyszerűen ne álljon politikusnak. Ennyi

– mondta Fürjes. Hogy pontosan kikre gondol, azt már nem mondta ki, de nem kell nagyon megerőltetnünk a fantáziánkat, hogy a Fideszen belülről is eszünkbe jussanak olyanok, akik beszólásként értékelhetik a fenti jellemzést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!