Gyurcsány: Miért hinnénk el Orbánéknak, hogy az európai engedéllyel nem rendelkező, kínai vakcinával oltatják magukat?

2021. március 1. – 18:45

frissítve

Gyurcsány: Miért hinnénk el Orbánéknak, hogy az európai engedéllyel nem rendelkező, kínai vakcinával oltatják magukat?
Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Minimum érdekesnek nevezhető poszttal jelentkezett Gyurcsány Ferenc a Facebookon így hétfő délután. Orbán Viktor tegnap posztolta ki néhány fotóval, hogy megkapta a koronavírus elleni oltást; erre reagált most Gyurcsány.

Beoltották Orbán Viktort kínai vakcinával. Még a dobozát is megmutatták a kameráknak, hogy mindenki jól lássa, ez bizony kínai. Aztán eszembe jutott, hogy édesanyám gyakran tejfölös dobozban tette el a csirkepaprikást...

– írta a posztban, mellékelve két fotót: az egyiken Orbán az oltást kapja, a másikon a kínai vakcina doboza.

Megkerestük a DK elnökét, hogy ugyan nyilatkozzon már ehhez a pontpontponttal végződő poszthoz valamit, mert nehéz nem úgy érteni, hogy arra céloz, benne van: valójában nem is kínai vakcinát kapott a jelenlegi miniszterelnök. Válaszában eléggé egyértelművé tette, hogy erre célzott:

Látjuk nap mint nap, milyenek ezek. Amikor azt mondják, hogy a hivatalban dolgoznak, akkor épp a horvát tengeren yachtoznak. Amikor azt mondják, nincs egy fillér megtakarított pénzük, földeket, kastélyokat, méregdrága órákat vesznek. Maguknak mindenből a legjobbat akarjak.

Akkor miért éppen azt hinnénk el nekik, hogy a rosszabb, európai engedéllyel nem rendelkező kínaival oltatják magukat?

– válaszolta a Telexnek.

Orbán egyébként egy videón is posztolta az oltását, ahol maga az orvos mondja, hogy „elnök úrnak a kínai vakcinát tudjuk most adni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!