Infarktust kapott, ezért szabálytalanul parkolt az asszony, megbüntették a közterületesek

2021. február 26. – 09:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenötezer forintra büntettek meg a közterületesek egy 74 éves nőt Budapesten, aki idén januárban szabálytalanul parkolt le a VI. kerületben, mivel infarktusos tünetei voltak. Az asszony fogyatékossággal élő fiával ment épp a körzeti orvosához, de oda már nem jutott el, inkább leparkolt, és hívta a mentőket. Mialatt beszállították, a közterületesek megbüntették, mert parkolásakor nem tartotta be az ötméteres távolságot a kereszteződés után – írja a Blikk.

„Először azt mondták, hogy vigyem be a zárójelentést és a háziorvostól egy igazolást, illetve írjak egy kérvényt, hogy engedjék el a büntetést. Amikor ez meglett, kioktattak, hogy márpedig ezt a büntetést ki kell perkálni” – mondta a nő, aki felháborítónak tartja ahogyan beszéltek vele. Elmondta azt is, hogy amint módjában állt, intézkedett az autója elszállíttatásáról.

Az ügyben illetékes VI. kerületi Terézváros Önkormányzat Közterület-felügyeletének sajtófőnöke, Gerencsér Mária a lapnak azt válaszolta, hogy a méltányosságot a rendőrség ítélheti meg a jogszabály alapján, a közterület-felügyelet munkatársai nem mérlegelhetnek. A megbüntetett asszony így már csak azt nem érti, hogy akkor miért kértek be tőle bármiféle dokumentumot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!