Öt napon át közel százan ülnek együtt egy teremben a külügyminisztériumban

2021. február 24. – 08:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Félévente rendezik meg a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a misszióvezetői értekezletet, amire hazahívják Magyarország összes nagykövetét. Ők a nemzetközi szervezetekhez delegáltakkal együtt kilencvenen vannak – írja a 444.hu abban a cikkében, amiben az idei misszióvezetői értekezletről számolnak be, amit információik szerint offline rendeztek meg épp ezen a héten, hétfőtől péntekig, reggel fél kilenctől délután fél ötig.

A fenti időszakban mintegy száz különböző országból érkezett ember ül együtt Budapesten, a Bem téren egy konferenciateremben, és a lap szerint sem tesztelniük, sem karanténba vonulniuk nem kellett. Az értekezletről írt Varga Judit igazságügyi miniszter is.

A 444.hu kitér arra, hogy a Magyarországra hívott diplomatákra nem vonatkoznak a beutazási korlátozások, mivel a kormányrendeletben az áll, hogy „e rendelet hatálya a magánútlevéllel, valamint egyéb úti okmánnyal végrehajtott nem hivatalos célú határátlépésre terjed ki”. Úgy tudják, a meghívottakat arról tájékoztatták: ez egy munkavégzéshez kapcsolódó esemény, így munkaértekezletként megtartható a maszkviselésre és egyéb járványügyi védelmi intézkedésekre vonatkozó előírások betartása mellett. Kísérőt senki sem vihetett magával.

Értesüléseik szerint előadást tartott volna Orbán Viktor is, ahogy máskor is, ám úgy tudják, ez elmaradt, csakúgy, mint Szijjártó Péteré, aki hétfőn délelőtt Brüsszelben, délután meg már a magyar parlamentben volt.

Frissítés 2021.02.24. 09:48-kor:

A 444.hu cikkére Menczner Tamás államtitkár reagált a Facebookon. A közzétett videóban Menczer nem cáfolta az esemény tényét, ugyanakkor azt mondta, az odaérkezők csak két, 48 óra különbséggel végzett negatív PCR-teszt után vehettek részt az eseményen, kötelező maszkviselés mellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!