Új katonai tábor épül Gyulafirátót határában

2021. február 24. – 09:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A NATO finanszírozásában új katonai tábor épül a Veszprém megyei Gyulafirátót határában, írja a Magyar Hírlap.

Az új táborra azért van szükség, mert a honvédelmi és haderőfejlesztési program tervei alapján a honvédség a közeljövőben olyan új és modern technikai eszközökkel bővül, amelyek manőverezéséhez a korábbinál nagyobb hely kell. A helyszínre pedig azért esett a választás, mert a Bakonyban már a 19. század óta működik a lőtér. Az új bázist a településtől közel egy kilométerre valósítják meg.

Forrás: Honvédelem.hu / az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Facebook-oldala
Forrás: Honvédelem.hu / az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Facebook-oldala

Az építkezés a terep rendezésével elindult. A tábor első üteme a tervek szerint 2023 elejére készül el, és a nemzetközi erők, valamint a Központi Lő- és Gyakorlótér állományának elhelyezésére is szolgál majd. Az objektumban a sátorhelyek és elhelyezési épületek mellett egy gép- és harcjárműtelep, egy javítóműhely, étkezde, elsősegélynyújtó hely és sportközpont is lesz.

A beruházás fontos része lesz a hajmáskéri vasútállomás és a tábor között épülő önálló vasúti pálya is. Az új fejállomáson mind a személyi állomány, mind a nehéz technikai eszközök kirakodása és mozgatása megoldható a lakók és a faluban közlekedők zavarása nélkül.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!