Kapunk egy kis ízelítőt a tavaszból, szerdán 19 fok is lehet

2021. február 23. – 16:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az esti, éjszakai órákban ismét egyre többfelé párássá válik a levegő, illetve köd, valamint alacsony szintű rétegfelhőzet is képződik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Szerdán az éjszaka képződő köd néhol csak lassabban oszlik fel, de alapvetően az ország döntő részén több órára kisüt a nap. Kedd délután az északnyugati szél napközben főleg az Észak-Dunántúlon megélénkül, de szerdán országszerte mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, +4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán

a napos területeken 11 és 19 fok között várható.

A tartósabban borult, ködös tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet, de ez ne szegje kedvünket, a napsütés örömére hallgassuk meg együtt a Hair című musicalből a legendás Good Morning Sunshine című számot:

A weather.com előrejelzése szerint csak pár napig tart a jó idő, hétvégére a legmagasabb várható hőmérséklet visszacsökken 10 fok környékére, és ott is marad február végéig.

Mindeközben Európa kevésbé szerencsés részein

Az Atlanti-óceán és Skandinávia fölött egy-egy ciklon helyezkedik el, amelynek frontjai mentén erősen felhős, borult az ég, és a Brit-szigetek térségében eső, míg Skandináviában havazás fordul elő. Az Ural-hegység környezetében viszont zord, kemény tél van továbbra is, napközben is többfelé -20 fok alatt marad a hőmérséklet, éjszaka pedig -30 fok alatti értékek fordulnak elő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!