Lecserélték a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatóját is

2021. február 23. – 04:55

Lecserélték a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatóját is

Másolás

Vágólapra másolva

A Margit-kórház igazgatójának lecserélése után távozik a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója is – értesült a Telex. Információink szerint Bodnár Attila a múlt héten értesült arról, hogy mennie kell a Bajcsy-kórház éléről. Úgy tudjuk, pályáját a Terrorelhárítási Központ Egészségügyi Igazgatóságánál folytatja. Néhány nappal ezelőtt az óbudai Szent Margit Kórház vezetőjét, Szentes Tamást menesztették, helyére Nagy Mihályt nevezték ki.

Bodnár Attila a Semmelweis Egyetemen végzett, majd belgyógyász szakvizsgát tett, és diabetológus orvos lett. Dolgozott a péceli MÁV-kórházban, a Szent István Kórházban, a Mester utcai egészségügyi szolgálatnál, amelynek igazgatója is lett. Később ő vezette a váci Jávorszky Ödön Kórházat, volt a Semmelweis Egyetem orvosigazgatója, majd az egyetem Kútvölgyi klinikai tömbjének orvosigazgatója. Ezután a Szent István Kórház Merényi úti telephelyét vezette, majd 2012 december elsején lett a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója.

Bodnár a koronavírus-járvány első hullámának idején résztvevője volt a Pesti úti idősek otthona körül kialakul konfliktusnak. Az idősotthonban kitört tömeges fertőzés után a betegeket a Bajcsy-kórházba szállították, sokan közülük ott haltak meg. A kormányzati propaganda mindezt megpróbálta Karácsony Gergely főpolgármester hibájának beállítani mondván a főváros rosszul kezeli a járványt, nem tudta megvédeni az idősotthonokat a fertőzéstől. A Bajcsy-kórházat közben a másik oldalról az átlagnál magasabb halálozási arány miatt támadták (ami az otthonból érkező idős betegek miatt részben érthető volt), illetve azzal, hogy tesztelés nélkül engedik vissza a kórházból az embereket a Pesti úti otthonba.

Bodnár ezeket a kritikákat az ellenzék és a balliberális média összehangolt támadásának nevezte. Felmérést végeztetett az idősotthonból a Bajcsy-kórházba beszállított száz, véletlenszerűen kiválasztott betegről. A több hónapos vizsgálat eredményeként kimutatták, hogy száz idős ember közül 97-en kiszáradva vagy mérsékelten kiszáradva érkeztek a kórházba, 88-an voltak alultápláltak, ebből 27-en csontsoványra fogytak, a páciensek közel felénél pedig valamilyen fokú felfekvés, illetve tartós izomgörcs volt megállapítható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!