Vége az utcai alkoholfogyasztásnak Mezőkovácsházán

2021. február 23. – 08:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2021. március 1. hétfőtől tilos lesz alkoholt fogyasztani a Békés megyei Mezőkovácsháza közterületein, a városvezetés ugyanis megelégelte a szemetes utcákat, árkokat, ablakpárkányokat, így a képviselő-testület nemrég megszavazta a korlátozást. Csepreghy Elemér polgármester a Beol.hu-nak azt mondta, hogy járdaszélen üldögélve vagy éppen ittas állapotban a templomban okoznak kínos, kellemetlen viselkedésükkel felháborodást.

Lesznek majd kivételek, így például a szeszes ital kimérésére engedéllyel rendelkező vendéglátó-ipari üzletek által használt közterületekre nem vonatkozik a korlátozás, ahogyan engedélyezik majd a fogyasztást a közterületen engedéllyel szervezett alkalmi rendezvények területén, lakodalmas menetben, illetve az év első és utolsó napján is.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass