Börtönbüntetésre ítélték a siófoki nőt, aki 5 milliót kért vakcinákért és fertőtlenítésért

2021. február 22. – 18:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy év börtönre ítélte a Siófoki Járásbíróság első fokon azt a nőt, aki koronavírus elleni vakcinákkal és telephely-fertőtlenítéssel 5 millió forintot akart kicsalni egy siófoki vállalkozótól, írja az MTI.

Azt írták, a nem jogerős ítélet szerint a 36 éves vádlott a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet kihasználva 2020. március 18-án felhívta telefonon a vállalkozót, és magát a tisztiorvosi szolgálat munkatársának kiadva azt mondta neki, hogy oltóanyagot, és a telephelye helyiségeinek fertőtlenítését kell megrendelnie, különben „bezárják” a vállalkozását. A vakcinák és a munka ellenértékét 5 millió forintban határozta meg.

A vállalkozó a hívás közben rájött, hogy be akarják csapni, ezért amikor a nő a döntése felől érdeklődött, azt válaszolta: indul a bankba átutalni a pénzt, valójában azonban a rendőrségre ment feljelentést tenni.

A bíróság a nőt csalás bűntettének kísérletében találta bűnösnek. A határozat ellen az ügyész fellebbezett, a vádlott és védője három napot tartott fenn nyilatkozata megtételére, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

A rendőrség az esetről korábban azt közölte, hogy a sértett egy péküzem tulajdonosa, és a vádlott 100 vakcinát ígért neki. A vállalkozó a telefonhívást rögzítette, a rendőrök a felvétel és a híváslista alapján azonosították, majd a lakhelyén elfogták a nőt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!