Költségvetési csalás miatt feljelentette a szigetvári önkormányzat a látványfürdő kivitelezőjét

2021. február 21. – 10:52

Másolás

Vágólapra másolva

Költségvetési csalás miatt feljelentette a szigetvári önkormányzat azt a vállalkozást, amely szerintük nem teljesítette megfelelően a városi látványfürdő építési munkáit, közölte az ATV Híradója.

Vass Péter polgármester a csatornának azt nyilatkozta, hogy a kivitelező szerint 75%-on áll jelenleg a kivitelezés, de szerintük ez nem egészen fedi a valóságot. Kirendeltek egy igazságügyi szakértőt, aki megállapította, hogy nagyjából 37-38%-on áll a kivitelezés. A megrendelő önkormányzat és a kivitelező közötti vita odáig fajult, hogy az önkormányzat költségvetési csalás miatt feljelentést tett. Emellett az önkormányzat új közbeszerzési eljárást írt ki, és abban bízik, hogy az állam a már megigényelt 200 millió forintos pluszköltséget biztosítja a város számára.

Forrás: ATV Híradó
Forrás: ATV Híradó

Zöldi Zoltán, a Building Tech Kft. ügyvezetője szerint hibás az önkormányzat becslése, ugyanis nagyon sok olyan munkát végeztek el a lápos területen, amely nem látszik, mert a földben van. Hét hónapra vállalták a beruházás befejezését, de a járvány miatt három hónapot dolgoztak csak. A vállalkozó nem érti, hogyan követhettek volna el költségvetési csalást, mivel eddig egyszer kaptak csak pénzt az önkormányzattól, az azóta felmerülő költségeket saját zsebből fizették.

Az ATV úgy tudja, hogy az ügyben a NAV is vizsgálatot indított. A látványfürdőről szóló tudósítást itt tudja megnézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!