Berobban a tavasz, akár 18 fok is lehet

2021. február 21. – 15:05

Berobban a tavasz, akár 18 fok is lehet
Fotó: Bollók Magdolna / Időkép

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint

hétfőtől péntekig igazi tavaszi időjárásban lesz részünk, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6-18 fok közé emelkedik.

De nézzük sorjában:

Hétfőn reggel még többfelé lesz borult az ég, majd a nap folyamán fokozatosan csökken a rétegfelhőzet kiterjedése. Az ország túlnyomó részében többórás napsütés valószínű, de legnagyobb eséllyel az északi területeken erősen felhős, borult maradhat az ég. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, +4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 18 fok között alakul, de a tartósabban borult, párás, ködös tájakon hidegebb, ugyanakkor a Dráva mentén pár fokkal enyhébb lesz az idő.

Kedden délelőtt sokfelé számítani lehet rétegfelhőzetre, ködre, napközben ezek kiterjedése csökken, az ország nagyobb részén kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol előfordulhat szitálás. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 11 és 17 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös tájakon hidegebb lesz.

Szerdán délelőtt a köd, illetve rétegfelhőzet mellett főleg a keleti országrész felett vastagabb felhők is lehetnek. Délután kevesebb helyen maradhat felhős, párás, ködös az idő, hazánk nagy részén a nap is kisüthet hosszabb-rövidebb időszakokra. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a csúcshőmérséklet a naposabb tájakon 12 és 18 fok között várható, a tartósan felhős, párás, ködös vidékeken azonban hidegebb marad az idő.

Csütörtökön délelőtt nagyrészt erősen felhős vagy borult, párás, ködös időre lehet számítani. Napközben nagyobb eséllyel keleten, északkeleten maradhatnak tartósan felhős, párás, ködös területek, hosszabb ideig napos körzetek inkább nyugaton várhatók. Számottevő csapadék nem valószínű, de elszórtan előfordulhat szitálás. Helyenként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A minimum -1 és +6, a maximum-hőmérséklet a napos tájakon 12-18 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös vidékeken ennél hidegebb időre van kilátás.

Pénteken napos és rétegfelhős, párás, helyenként ködös területek egyaránt várhatók. Estétől ismét terjeszkedik a köd, illetve a rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de elszórtan előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet a napos helyeken 11-17 fok között alakul, a tartósabban ködös, felhős tájakon azonban hidegebb lesz.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!