Benyújtották a bíróságra az indítványaikat a Pest megyei szocialisták a tisztújító kongresszus és a feloszlatás miatt

2021. február 19. – 14:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kovács Barnabás, az Pest megyei MSZP új, de már leváltott elnöke arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy a szervezet perindítvány nyújtott be a Fővárosi Törvényszék részére. Ebben kezdeményezték az MSZP tavaly őszi tisztújító kongresszusának hatályon kívül helyezését, míg egy másik indítványban azt kérték, hogy a bíróság mondja ki, a kongresszus előtt jogellenesen oszlatták fel a párt Pest megyei szervezeteit.

Az MSZP tisztújító kongresszusán tavaly szeptemberben választották meg Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest az MSZP társelnökeivé. Korábban Mesterházy Attila is jelezte, hogy indulna a kongresszuson, ám végül – bár pályázatát nem vonta vissza – másképp döntött. A Mesterházy indulása és távolmaradása közötti lényeges mozzanat az volt, amikor a pártvezetés törvénytelen gazdálkodásra hivatkozva feloszlatta a Pest megyei szocialistákat. Akkor a területi szövetség elnöke, Fekete Zoltán azt nyilatkozta a HírTV-nek, hogy szerinte az MSZP akkori elnöke, Tóth Bertalan azon igyekszik, hogy megtarthassa pozícióját, és a Mesterházy Attilát támogató regionális szervezeteket távol tarthassa a tisztújítástól.

Kovács Barnabás azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy nyáron már ítéletre számítanak az ügyben. Beszélt arról is, hogy azért nem ő a Pest megyei MSZP elnöke, mert időközben kizárták a pártból, szerinte azért, mert az ATV-nek nyilatkozott a feloszlatás és a kongresszus körüli furcsaságokról.

Az MSZP Sajtóosztály is reagált a lap cikkére. Azt írták, hogy a tisztújítás törvényes és szabályszerű volt 2020 őszén, „a kongresszusi küldöttek 86%-kal választották meg a párt új vezetését, a bíróság ezt jogerősen bejegyezte. Az MSZP nagyon fontosnak tartotta Pest megyében a párt újjászervezését, ez a folyamat is rendben lezajlott. Az MSZP Pest Megyei Szervezete a továbbiakban a kormányváltás iránt elkötelezett szervezetként segíti a 2022. évi kormányváltást. Kovács Barnabás nem tagja ennek a közösségnek, a továbbiakban jó egészséget kívánunk neki” – írták a Telex megkeresésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!