Egész éjjel mossák a csatornát az I. kerületben, mert ismeretlen büdös anyag került bele

2021. február 18. – 23:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Büdös, erős vegyszerszagot lehet érezni egész nap az I. és a XII. kerület környékén, írta több olvasónk, egyikük szerint még a ruhája is átvette a szagot.

A Budavári Önkormányzat a Facebookon jelezte is a problémát csütörtök este, mint írták, több lakossági bejelentést is kaptak, hogy az erős szag a Hűvösvölgyi út – Déli pályaudvar – Krisztina körút (Krisztinaváros és Tabán teljes területe) – Erzsébet híd térségében érezhető.

Az önkormányzat megkereste a Fővárosi Csatornázási Műveket, akik szerint a Hűvösvölgyi út környékén feltehetőleg valamilyen vegyszer került a csatornarendszerbe, de az önkormányzat szerint azt nem mondták meg nekik, hogy milyen anyag is került a csatornába. A katasztrófavédelem csütörtök délután kiment a helyszínre, csinált méréseket, és megállapították, hogy a csatornarendszerbe került anyag a lakosságra nem jelent veszélyt, nem mérgező.

A Fővárosi Csatornázási Művek dolgozói egész éjjel a csatornarendszert mossák át, tisztítják a Hűvösvölgyi út környékén, reggelre elvileg eltűnik a szag.

Az ügyben kérdéseket küldtünk a katasztrófavédelemnek, akik péntek reggeli válaszukban azt írták:

2021 február 18-án a délutáni órákban több bejelentés érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz a Budapest I., II. és XII. kerület egyes részein érezhető kellemetlen szag miatt, amely a közcsatornából áramlott. Igazgatóságunk katasztrófavédelmi mobil laborja a helyszínen méréseket végzett és megállapította, hogy a szagot kiváltó anyagok koncentrációja nem jelent veszélyt a környezetre. A Fővárosi Csatornázási Művek, mint a közcsatorna-hálózat kezelője a szennyezés helyét beazonosította, labormintát vett és a hálózatot átmosta. A szennyező beazonosítására intézkedtünk”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!