A KDNP-s Vejkey szerint a magyar bírákat érzékenyítik a keresztény értékekkel szemben

2021. február 17. – 15:41

Másolás

Vágólapra másolva

A KNDP-s Vejkey Imre úgy látja, hogy, a bírák szellemisége negatív irányba változott. Erről beszélt legalábbis a Kúria 2019-es tevékenységéről szóló beszámoló vitáján kedden az Országgyűlésben.

Vejkey szerint érdemes lenne vizsgálni, hogy milyen hatással vannak a bírák szellemiségére és az ítélkezési gyakorlatára a külföldről finanszírozott civil szervezetek, illetve a „Brüsszel-Strasbourg-Soros féle triumvirátus”. Szerinte ugyanis meglehetősen intenzív a „keresztény értékkel szembeni” érzékenyítő hatás.

Vajkay szerint felháborító, hogy az érzékenyítés miatt egy olyan bírói szemlélet kezd kialakulni, hogy „a keresztény szimbólumokat és ezáltal a keresztényeket szabadon lehet gyalázni”. Hozzátette, azt a bírói szemléletet sem fogadja el, hogy a vallásszabadsághoz és az emberi méltósághoz való jognak meg kellene hajolni a szabad véleménynyilvánítás előtt.

Közben Vejkey azt mondta, ő mindenesetre a független igazságszolgáltatás mellett áll ki, írja az MTI.

Minderre a DK úgy reagált, a KDNP nyomást gyakorol a Kúriára. A párt közleménye szerint „az Orbán-kormány utasításokat és politikai elvárásokat fogalmaz meg a Kúria számára. Az azonban durva, hogy ezt nyíltan, az Országgyűlésben teszik meg. A Demokratikus Koalíció szerint ez a megfélemlítés és zsarolás eszköze, a diktatúra további kiépítése”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!